SI | EN

Aplikacija Naših prvih 367 korakov je ena izmed redkih interaktivnih aplikacij, definitivno pa verjetno najbolj obsežen album, saj skorajda ni vprašanja, ki bi ostalo neodgovorjeno. Aplikacijo je napisala posvojenka, ki je napisala prvi spominski album za posvojene otroke Naših prvih 1095 korakov, ker jim je želela podariti spominski album kot si ga je sama želela imeti kot otrok.

"Ko je moja dobra prijateljica videla obsežno knjigo me je vprašala, zakaj nisem napisala še tako obsežnega spominskega albuma ob rojstvu otroka. Ni preteklo veliko časa in prijateljica me je razveselila z novico, da bo postala mamica. To pa naredila kar tako, da mi je po mmsu poslala rezultat testa nosečnosti. Bila je prepričana, da bo rodila fantka, jaz pa sem bila prepričana, da se bo družinica povečala za malo princesko in imela sem prav. Dobila sem častni naziv botre mali princeski. Spremljala sem korake male Tie, ki je bila vsak dan večja, vmes pa se je razvijala tudi aplikacija, narejena po moji spominski knjigi za posvojene otroke. In, ko sem tako spremljala dogodke, ki so nas vse skupaj dnevno razveseljevali, meni pa dajali tudi nove inspiracije za delo na moji aplikaciji, sem le prišla na idejo, zakaj pa ne bi naredila še interaktivne aplikacije ob rojstvu otroka.
In tako smo skupaj prehodili že skoraj prvih 365 skupnih korakov, na nekaj pa jih le še čakamo! Tako je nastala aplikacija Naših prvih 367 korakov, ki jo posvečam svoji prvi krščenki Tiji.”Trenutek, ko starši prvič zaslišijo bitje srca svojega malčka in ga vidijo na tistem malem črno-belem ekrančku je prelomnica za vsakega starša, še posebej za mamico. Prav zagotovo pa je to prva malčkova slikica, ki krasi vsak otroški spominski album in na katero je ponosna prav vsaka mamica.


Od dneva, ko ste Vašega malčka prvič zagledali na črno-belem ekranu pa do trenutka, ko ste ga prvič privili k sebi v naročje, je minilo kar nekaj časa, ki ste ga nestrpno pričakovali. Aplikacija Naših prvih 367 korakov zapolni tudi te trenutke in pospremi mamico od priprav na porod v porodnišnico ter poskrbi tudi za to, da ne ostanejo pozabljeni prve skupne sekunde nove družinice. Prav tako pa nismo pozabili prve česitke, lepe želje, prvih obiskov, prvih pohval sorodnikov ob pogledu na novega družinskega člana.

Aplikacija spremlja prvih 367 dni vašega malčka, začne pa se že veliko pred tem. Skorajda ni dogodka, ki bi ostal nezabeležen: kako sta se spoznala očka in mamica, kdaj sta izvedela veselo novico, kako je potekala nosečnost, pot v porodnišnico, veseli dogodek, pot domov, prva zima, rojstni dan, prvi koraki,.. Aplikacija pa spremlja tudi prve dneve vašega malčka v vrtcu in prve šolske dni.Pa začnimo pisati o knjigi "Mojih prvih 1095 korakov", avtorice Katarine Tomšič.

Že od samega začetka sem spremljala izdelavo knjige Naših prvih 1095 korakov in bilo je že prav težko čakati na končni izdelek. In tako me je težko pričakovana knjiga le dočakala in Katarina me je maja 2012 razveselila z novico, da je projekt končan in mi izročila knjigo.

Knjiga je bila z eno besedo »woooow - super, perfect«. Bila sem fascinirana nad knjigo in njeno vsebino, Katarininimi zamislimi. Kajti razlika med končnim izdelkom in mojimi pričakovanji je bila zelo velika, saj res nisem pričakovala tako obsežnega izdelka – v svoji roki nisem držala le spominske knjige, temveč življenjsko knjigo.

Ko mi je že na začetku Katarina povedala o svoji zamisli o spominskem albumu za posvojene otroke, mi je bila ideja zelo všeč. Da bo to knjigo namenila posvojenim otrokom pa plemenito. Pri tem ni pozabila na nobeno vprašanje, saj se je prav v vsakega poglobila in iskala odogovre na vprašanje, ki so zanimala njo kot posvojenega otroka. Knjigo je namenila vsem pomembnim akterjem v zgodbi otrokovega življenja, posvojiteljem. Pomemben del v njej pa namenila tudi biološkim staršem.

Ko sem pregledala knjigo, stran za stranjo sem si zaželela, da bi obstajal tako oseben in obsežen album tudi ob rojstvu otroka. To željo sem ji izrazila že na začetku, ob samem nastajanju knjige Naših prvih 1095 korakov, ko sem videla, koliko sebe je vložila v ta projekt. Ko pa sem zanosila pa je ta želja postala še toliko večja, saj sem si resnično želela tudi sama izpolnjevati ta oseben, podroben album, narejen s takim osebnim čutom, kot si ga naredila ti Katarina. Saj je tako za starše kot za otroke neprecenljiv spomin.

Res je, da se da dobiti veliko različnih spominskih knjig oz albumov ob rojstvu otroka, vendar tako obsežne knjige, s tako podrobnimi vprašanji, spomini žal ne. No, nekako se je bilo treba sprijazniti, da iz te moje želje le ne bo nič, ko bom jaz rodila otročka. Čakala sem kar dolgo, glede na to da imam krasno hčerko staro 10 mesecev. Nato pa me Katarina preseneti z idejo o svoji aplikaciji, katero bom tudi sama lahko uporabljala tudi za svojo hčerko. Aplikacija Naših prvih 367 korakov, pri kateri je izhajala iz svoje knjige, hkrati pa ponosno povedala, da je ravno moja hčerka tista glavna inspiracija, ki jo je prepričala, da se loti tudi tega projekta. In končno se mi je želja tudi uresničila, kar sem Katarini zelo hvaležna. ker so taki spomini res nekaj posebnega in so neprecenljivi tako za otroka kot za starše, še posebej, če so zapisani v avtorskem delu tvoje dobre prijateljice. Hvala pa tudi, ker si to aplikacijo poklonila Tiji.

Špela Kržič, prijateljica

Get your BabyBook:
Get your Adoption BabyBook:

Design & production by: MMVisual