SI | EN
Pozdravljeni soavtorji nove knjigice – vašega izvoda, Vaših 1095 korakov! Tudi sama sem bila posvojena…Lahko povem, da sem zelo ponosna, da me je avtorica te knjige izbrala in prosila, naj za vas napišem nekaj uvodnih besed. Katarino zelo občudujem, ker se je odločila za tako pogumen in plemenit korak. Ker si je dovolila sanjati, dosanjati in tudi realizirati svoje želje po nastanku Baby booka, ki je pred vami. In ker si upa, kljub sodobnemu času, rušiti občutljivo temo o posvojitvah in posvojencih. Ja, tudi mi smo končno dobili težko pričakovan in zaslužen Baby book! 
V času, ko je potekala moja »slavnostna posvojitev«, še ni bilo tovrstnih knjig, tako da si je tudi nisem želela. Kasneje, ko so te knjigice postale modne, pa so se mi zdele preveč »ameriška pogruntavščina« in je niti ne bi želela imeti. Danes, ko je to obdobje že davno za mano, ko se uspešno staram in počasi razmišljam o svojih potomcih, pa takšna Babybook knjiga dobiva nove razsežnosti. Vem, da se bo komu zdelo smešno, ampak en izvod te knjige bom podarila svoji mami. Z željo, da jo čim natančneje izpolni. Če ne fizično, pa vsaj v mislih, saj tudi pozitivni spomini štejejo. In so pomembni... zame. Za obe. Za družino, prijatelje ter tiste, ki sem jim dovolila, da so mi blizu.
Bodoče posvojitelje pa prosim, da začnejo knjigico v družbi svojega posvojenca izpolnjevati čim prej tako, da se bodo najzgodnejši pristni in edinstveni spomini čim bolj ohranili. In naj vas ne skrbi, če je otrok še premajhen in ne razume besede posvojitev. Nekega dne jo bo. Ne prikrivajte in poskušajte biti čim bolj pozitivni v svojih pogovorih. Vaš zgled je popotnica za tolerantnost otroka v prihodnosti. 

In ne pozabite, da bo z vsakim popisanim listom v tej knjigi vaša »etiketa« posvojitelj-posvojenec bolj bledela. Ohranite širino in toplino srca, dragi moji - starši in otroci.
Maja Pleterski, posvojenka
Get your BabyBook:
Get your Adoption BabyBook:

Design & production by: MMVisual